Foto: DELFI

SIA "Maxima Latvija" no lielveikala Rīgā, Biķernieku ielā 12, attīstītāja - "Homburg Bikernieku Properties" pieprasīs apliecinājumu ēkas būvniecības kvalitātei, kā arī ēkas drošībai, un, tikai saņemot visas nepieciešamās atļaujas un drošības atzinumus, uzņēmums būs gatavs kļūt par ēkas īrnieku.

Jau vēstīts, ka topošajā "Maxima XX" lielveikalā Biķernieku iela 121 tērauda nesošo konstrukciju savienojumu vietās izmantotas neatbilstošas skrūves un uzgriežņi, kas var būtiski ietekmēt būves stabilitāti, otrdien žurnālistus informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

Paziņojumā presei "Maxima Latvija" norāda, ka uzņēmums nav tirdzniecības centra attīstītājs vai īpašnieks, bet līdzīgi kā vairāki citi uzņēmumi ir potenciālais telpu īrnieks, ja projekta attīstītājs varēs nodrošināt visu nepieciešamo darbu un ēkas būvniecības kvalitāti un varēs apliecināt ēkas drošību, saņemot visas nepieciešamās atļaujas un drošības atzinumus.

SIA „Maxima Latvija" nesāks darbu šajā „Homburg Bikernieku Properties" attīstītajā projektā, kamēr attīstītājs nebūs kvalitatīvi un atbilstoši visām normatīvo aktu prasībām pabeidzis visus būvniecības darbus un saņēmis nepieciešamos atbildīgo iestāžu atzinumus un atļaujas, ka ēka ir pieņemta ekspluatācijā un tā ir droša cilvēkiem.

Pēc tam, kad attīstītājs būs nodevis ēku ekspluatācijā, SIA „Maxima Latvija" piesaistīs arī neatkarīgus būvekspertus, lai papildu pārliecinātos par ēkas drošību cilvēkiem.

Tāpat jānorāda, ka visās ēkās, kurās šobrīd atrodas SIA „Maxima Latvija" veikali, ir veiktas sākotnējās vizuālās apsekošanas un pamatpārbaudes, un defekti, kas varētu apdraudēt ēku ekspluatāciju, nav atklāti.

Vienlaikus, piesaistot sertificētus un neatkarīgus ekspertus, tiek veiktas padziļinātas visu „Maxima Latvija" veikalu ēku ārpuskārtas pārbaudes atbilstoši noteiktam grafikam. Tāpat tiek risināti dažādi tehniskie jautājumi, kas saistīti ar ēku, teritorijas un iekārtu ekspluatāciju un apstākļu uzlabošanu ēkās.

Tāpat pašlaik turpinās un jau tuvākajā laikā tiks pabeigta visu veikalu ugunsdrošības signalizācijas sistēmu pārbaude, kam sekos tehnisko uzlabojumu veikšana. Īpašs akcents tiek likts arī uz darba drošības un ugunsdrošības sistēmas pilnveidošanu, tostarp visos veikalos ir notikušas ugunsdrošības praktiskās mācības visiem veikalu darbiniekiem un nomniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!