Foto: Publicitātes foto
Ja "Latvijas Krievu savienība" (LKS) iegūtu vienu mandātu nākamajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā, tad partijas līdere Tatjana Ždanoka būtu apmierināta ar šādu rezultātu.

Ždanoka sacīja, ka būtu gandarīta arī par vienu deputāta vietu EP, jo arī iepriekšējās EP vēlēšanās, iegūstot ap 10% balsu, šī partija, startējot kā partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", ieguva vienu vietu.

Par to, vai LKS startēs Saeimas vēlēšanās, vēl tiks lemts, jo iepriekš kongresā partijas biedri vienojās šo jautājumu izskatīti atsevišķi pēc EP vēlēšanām. Pēc nedēļas varētu tikt sasaukta valdes sēde, kurā LKS arī lems par šo jautājumu, norādīja Ždanoka.

Politiķe arī izsvēra, ka ir pateicīga saviem vēlētājiem, un partija šajās vēlēšanās esot uzticējusies savam "pamatelektorātam". Ždanoka arī pastāstīja, ka pirms EP vēlēšanām "apbraukāja visu Latviju", un sastapusi daudz atbalstītāju.

Kā ziņots, EP vēlēšanās uzvarējusi partija "Vienotība", kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, partijai "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienībai un Tatjanas Ždanokas LKS.

Vēl neesot apkopotas balsis vairākos iecirkņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!