Foto: PantherMedia/Scanpix

Kauguros, tieši pretī glābšanas stacijai, trešdien ap pulksten 18 gājis bojā kāds 28 gadus vecs kaitbordists, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Bojā gājušais kaitbordists, kas bijis profesionāls sportists, mediķu ierašanās brīdī jau bija miris. Viņu no jūras izvilka pludmalē strādājoši cilvēki, bet neviens no glābējiem notikuma vietā netika ieradies līdz brīdim, kad tur parādījušies mediķi. Tikai pēc tam parādījušies arī glābēji. Abu glābēju sniegtās liecības par notikušo esot pretrunīgas, vēsta LTV.

Iespējams, vīrietim viņam "pūķojot" radušās kādas veselības problēmas. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Notikuma vietā vajadzēja atrasties vismaz diviem glābējiem - dežurantiem un, protams, vajadzēja šo gadījumu laikus pamanīt, LTV sacīja Jūrmalas domes izpilddirektora vietnieks Arturs Grants. Viņš notikušo vērtēja kā šokējošu. Viņš sacīja, ka ir izveidota izmeklēšanas komisija un tiek lemts par to, ka no amata vismaz uz izmeklēšanas laiku atstādināms glābšanas dienesta vadītājs Andris Kraulis. Iespējams, ka notikušais viņam var maksāt amatu, pieļauj LTV.

Bijušais Jūrmalas glābšanas dienesta vadītājs Uldis Ciekurs LTV atzina, ka tad, ja glābēji būtu bijuši savā postenī, "pūķotāju" būtu varējuši glābt un izvilkt laikus. Viņš atzina, ka notikušais esot likumsakarīgs - glābšanas funkcijas uzticētas nevis profesionāliem glābējiem, bet pašvaldības policijai un glābšanas dienests likvidēts.

Jau vēstīts, ka Pierīgā trešdien, 28.maijā, atrasts noslīcis vīrietis. Vīrieti pamanīja garāmgājēji, kuri ziņoja attiecīgajiem dienestiem.

Kad notikuma vietā ieradās mediķi, atrastais, apmēram, 30 gadus vecais vīrietis, jau bija miris. Par vīrieša nāves iemesliem uzskata noslīkšanu, taču to vēl skaidros policija.

Mediķi trešdien devās uz kopumā 1049 dažādiem izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!