Foto: LETA



Ceturtdien, 12. jūnijā Preses Namā (mākslas centrā "Totaldobže") notiks LU Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) maģistra studiju programmas studentu rīkots pasākums "Understanding Media" (Mediju izpratne), kura laikā notiks studentu publiskie lasījumi par medijiem. Uzstāsies arī vieslektors – rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, liecina informācija LU SZF interneta mājas lapā.

Pasākums tiek veidots studiju kursa "Mediju teorijas" ietvaros (vadītāja prof. Inta Brikše), un tā nosaukums aizgūts no viena no ietekmīgākajiem mediju teorētiķiem kā arī kanādiešu filozofa un angļu literatūras kritiķa Herberta Māršala Makluena grāmatas "Understandig Media". Līdzīgi kā autors grāmatā skaidrojis medijus, tāpat arī kursā "Mediju teorijas" un šajā pasākumā maģistranti mēģinās skaidrot medijus, un to pielietojumu ikdienas dzīvē.

Pasākumu atklās maģistratūras studentu Ingrīdas Palkavnieces, Ievas Upītes un Kaspara Beķera stāstījums "Mediji un cilvēki. Toreiz un tagad". Pirmajā daļā uzstāsies arī vieslektors – rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs.

Pasākuma otro daļu atklās studenšu – Līgas Āboliņas, Egitas Kūmas un Asnātes Rībenas stāstījums "Jauniešu un mediju lietojums", kam sekos Sintijas Kalniņas, Elīnas Švernas un Ivara Auces pētījums "Viena diena mediju lietotāja dzīvē". Ar sociālo mediju pētniecību turpinās studenti Kristīne Bērziņa, Ramona Jurševska un Eva Dombrovska, stāstot par "Blogu situāciju Latvijā". Savukārt Lelde Nagliņa, Kristīne Apša un Alise Kore pastāstīs par mediju un politiķu mijiedarbību stāstījumā "Mediju varā: Einars Repše toreiz un tagad", un žurnālistu sociālo mediju lietojumu plašāk raksturos Dace Znotiņa, Raimonds Gekišs, Uldis Burkevics, Monta Zelča un Krista Puriņa.

Pasākums notiks Latvijas mediju videi vēsturiski svarīgā ēkā – bijušajā Preses Namā un uz to ir laipni aicināti visi interesenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!