Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 17.jūnijā, pie Latvijas robežas identificētas astoņas Krievijas militārās lidmašīnas, informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki.

Šorīt NATO patruļlidmašīnas "Typhoon" veica kaujas lidojumu, lai Latvijas pierobežā identificētu vairākus neatpazītus gaisa kuģus.

Virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem, pie Latvijas teritoriālo ūdeņu robežas, tās identificēja septiņas Krievijas militārās lidmašīnas – četras "Su-27", kā arī pa vienai "A-50", "Tu-22M", "An-26".

Savukārt vēlāk patruļlidmašīnas "MiG-29" virs Baltijas jūras pie Latvijas robežas identificēja Krievijas militāro lidmašīnu "An-26".

Kā daudzkārt vēstīts, Krievijas armijas lidaparāti pie Latvijas robežas tiek novēroti regulāri. Līdz šim vislielākais vienā dienā manītais kaimiņvalsts lidmašīnu skaits bija 16 - 12.jūnijā.

Pēdējo nedēļu laikā regulārā Krievijas militāro lidmašīnu atrašanās pie Latvijas robežām ir zināma iebiedēšanas taktika, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

"Tā ir zināma iebiedēšanas taktika, kas ir no Krievijas puses. Reizēm lidmašīnas lido it kā Latvijas teritorijā, bet dažus desmitus kilometrus no mūsu robežām lidmašīnas tiek pagrieztas atpakaļ. Tāda pati taktika ir arī Ukrainā un citur. Tā ir arī zināma spēka demonstrācija," viņa teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!