Foto: F64

Ārlietu ministrija (ĀM) par 5700 eiro Latvijas goda konsulu sanāksmes dalībniekiem iegādājusies 168 biļetes uz koncertu "Dzimuši Rīgā".

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, ĀM izsludinātajā konkursā par 200 biļešu piegādi uzvarējusi SIA "Biļešu serviss", jo tai saskaņā ar nodibinājuma "Rīga 2014" organizētā iepirkuma "Nodibinājuma Rīga 2014" rīkoto pasākumu biļešu tirdzniecības un kontroles nodrošināšana" rezultātā noslēgto vispārīgo vienošanos ir tiesības veikt 6.jūlija koncerta "Dzimuši Rīgā" biļešu tirdzniecību.

No SIA "Biļešu serviss" bija plānots pirkt 200 biļetes par 7300 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tomēr, kā aģentūrai LETA skaidroja ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, ĀM uz koncertu iegādājusies 135 biļetes par 30 eiro gabalā, kā arī 33 biļetes par 50 eiro gabalā, kopā par biļetēm samaksājot 5700 eiro.

Jau ziņots, ka līdz 8.jūlijam Rīgā notiks jau septītā Latvijas goda konsulu sanāksme, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas goda konsuli no 50 valstīm.

Goda konsulu sanāksmē tiks pārrunātas ārpolitikas aktualitātes, tostarp gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gada pirmajā pusgadā prioritātes, Latvijas ekonomiskā situācija pēc eiro valūtas ieviešanas, novitātes tūrismā, kultūras programma Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas un Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā, kā arī konsulāro jautājumu aktualitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!