Foto: LETA
Gāzes eksplozija Liepājā notikusi nelegāla pieslēguma rezultātā, pavēstīja AS "Latvijas Gāze" preses sekretārs Vinsents Makaris.

Ēkai bijis dabasgāzes pieslēgums, taču konkrētajam dzīvoklim, kurā notika sprādziens, dabasgāzes padeve bija atslēgta 2008.gadā.

Kā uzsvēra Makaris, sprādziens nav noticis uzņēmuma aparatūras vainas dēļ. Tas bijis iespējams, jo bija izveidots nelegāls pieslēgums. Precīzus notikušā apstākļus noskaidros izmeklētāji, piebilda uzņēmuma pārstāvis.

Kā vēstīja Latvijas Televīzija, viens no eksplozijas iemesliem varētu būt pašnāvības mēģinājums. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks Mursals Kirimovs informēja, ka vīrietis it kā esot draudējis padarīt sev galu. Turklāt sprādziens bija dzīvojamā istabā, nevis virtuvē, kur ir gāzes iekārtas. "Viņš gaidīja to koncentrāciju, jo gāzes koncentrācija bija liela, tāpēc arī bija tāds sprādziens," atzīst Kirimovs.

Jau ziņots, ka gāzes eksplozijā Liepājā cietuši cilvēki. Starp cietušajiem ir arī bērni, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Neatliekamā palīdzība pēc sprādziena sniegta deviņiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!