Foto: AFI



Drošības policijas (DP) rīcībā ir informācija par iespējamu Latvijas Republikas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā, uz portāla "Delfi" lūgumu komentēt partijas "Par Dzimto valodu" līdera Vladimira Lindermana izteikumus, ka grupa brīvprātīgo no Latvijas devusies uz Ukrainas Austrumiem, lai iestātos pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas cīnītāju rindās, atbildēja Drošības policijā.

DP norāda, ka šī informācija tiek  iegūta no dažādiem avotiem, tā tiek pārbaudīta un vērtēta no pretizlūkošanas, konstitucionālās iekārtas aizsardzības un krimināltiesiskā aspekta.

Ņemot vērā Ukrainas konflikta ietekmi uz drošības situāciju Eiropā, DP savas kompetences ietvaros pievērš pastiprinātu uzmanību dažādiem ar šo konfliktu saistītiem aspektiem, kas var tieši vai netieši ietekmēt arī Latvijas nacionālās drošības intereses.

Jau vēstīts, ka partijas "Par Dzimto valodu" līderis Vladimirs Lindermans izteicies, ka grupa brīvprātīgo devusies uz Doņecku. Tā nav liela. Sīkumus pagaidām atklāt nevaru.

DP jau iepriekš paziņoja, ka tās rīcībā ir informācija par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!