Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz vienotus ierobežojumus priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanai publiskās vietās visā valstī.

Stājoties spēkā grozījumiem, visā valstī būs vienoti, valsts noteikti ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai, līdz ar to visi politiskie spēki būs līdzīgā situācijā, paskaidro VARAM. Tas arī nozīmē, ka pašvaldības ar saistošajiem noteikumiem vairs nebūs tiesīgas noteikt tiesisko regulējumu attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu publiskās lietošanas ārtelpā vai vietās, kas vērstas pret publiskās lietošanas ārtelpu.

VARAM sagatavotie grozījumi paredz, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai publiskās telpās būs aizliegts izmantot valsts un pašvaldību iestādes, baznīcas un lūgšanu namus, ārstniecības iestāžu ēkas, izglītības iestāžu ēkas, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju ēkas. Tāpat politisko reklāmu izvietošana būs aizliegta uz autoostu, dzelzceļa staciju, lidostu un pasažieru ostu ēkām, vietējās un valsts nozīmes kultūras pieminekļiem. Tāpat priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās vai pret publiskās lietošanas ārtelpām aizliegta publiskās vietās, kuras atrodas tuvāk par 100 metriem no iepriekšminētajām ēkām.

Uz citām ēkām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana atļauta tikai, ja tas saskaņots ar attiecīgās ēkas īpašnieku.

Grozījumi likumā iesniegti izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumus virzīs vienotā paketē ar likumprojektu "Grozījumi Reklāmas likumā" un likumprojektu "Grozījumi likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!