Finanšu ministrijas veidotajā komisijā, kurai būs jāveic dienesta izmeklēšana par Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA) ģenerāldirektora Kalvja Briča darbību, tiks iekļauti pārstāvji arī no Iekšlietu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, sacīja Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace, piebilstot, ka pašu izmeklēšanas komisiju paredzēts apstiprināt nākamnedēļ.
Speciālisti no minētajām ministrijām tiks piesaistīti, lai profesionālāk varētu izvērtēt Briča atbildību par jauno Iekšlietu ministrijas (IeM) ēkas celtniecību Gaujas ielā - IeM pārstāvji ir zinošāki par pašu projektu, bet Vides ministrijas pārziņā ir būvniecības nozare.

Bricis nav valsts ierēdnis, līdz ar to dienesta izmeklēšanu veiks nevis Valsts civildienesta pārvalde, bet speciāli šim nolūkam izveidota komisija.

Valdība pagājušonedēļ uzdeva Finanšu ministrijai pret VNĪA ģenerāldirektoru ierosināt dienesta izmeklēšanu, uz tās laiku atstādinot viņu no amata.

Ministriem radās aizdomas, vai Briča parakstītie līgumi par IeM ēkas celtniecību Gaujas ielā ir atbilstoši valsts interesēm un vai šajā projektā, kura kopējā vērtība ir tuva 25 miljoniem latu, nenotiek valsts līdzekļu izšķērdēšana.

Tomēr Bricis valdības sēdē pārmetumus kategoriski noliedza. Tāpat VNĪA vadītājs uzsvēra, ka lēmums par viņa atstādināšanu ir politisks un viņš savā darbībā likumpārkāpumus neredz.

IeM administratīvo ēku iecerēts uzbūvēt līdz 2004.gada beigām un tajā atradīsies Iekšlietu ministrija un policijas struktūras, IeM poliklīnika, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. IeM administratīvā ēka būs aptuveni 26 tūkstošu kvadrātmetru liela.

Konkursā par tiesībām būvēt minēto ēku uzvarēja būvfirma "Skonto būve", kuras piedāvātā darbu izpildes summa ir 24,5 miljoni latu.

Tostarp VNĪA rīkotajā konkursā par par 10-15 miljonu latu aizdevumu IeM ēkas celtniecībai uzvarējusi " Latvijas Unibanka".

Bricis ir jau trešais Finanšu ministrijas pakļautības struktūras vadītājs, kurš atstādināts no amata uz izmeklēšanas laiku pēc jaunās valdības nākšanas pie varas, jo tāds pats liktenis ir piemeklējis arī Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Andreju Sončiku un Akcīzes preču pārvaldes direktoru Dzintaru Jakānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!