Foto: Publicitātes foto
Ozolnieku novada pašvaldībai piederošais komunālo pakalpojumu sniedzējs SIA "Ozolnieku KSDU" rīko iepirkumu šķeldas katlumājas izbūvei, tam prognozējot 1 237 000 eiro līgumcenu, uzzināja Ozolnieku novada pašvaldībā.

Kā liecina iepirkuma informācija, 25.augustā noslēdzas pretendentu pieteikšanās, bet šķeldas katlumājas izbūves projektam ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (KF) finansējums.

Projekta "Šķeldas katlumājas izbūve Ozolniekos" kopējais finansējums ir 1 344 171 eiro, bet KF līdzfinansējums - 555 442 eiro. Savukārt būvnieka iepirkumā SIA "Ozolnieku KSDU" plānotā līgumcena paredzēta 1 237 000 eiro. Būvdarbiem jābūt pabeigtiem un objektam nodotam ekspluatācijā ne vēlāk kā līdz 2015.gada 1.jūnijam.

Kā liecina projekta informācija, tā kā Ozolnieku dabasgāzes katlumājas Skolas ielā 9 noslodze ir maza un tā ir nerentabla, jo apkurina tikai sociālo centru "Zemgale" un divas dzīvojamās ēkas, projekta gaitā ir plānots šīs katlumājas teritorijā izbūvēt šķeldas katlumāju ar trīs megavatu jaudu, pārejot no fosilā kurināmā izmantošanas siltumenerģijas ražošanā uz atjaunojamiem energoresursiem - meža šķeldu.

Šķeldas katlumājai plānots pieslēgt papildus jaunus patērētājus - netālu esošo vidusskolu, bērnudārzu, kā arī sporta halli.

Līdz šim Ozolniekos ir uzstādītas trīs koģenerācijas stacijas, kas vienlaikus ražo arī elektroenerģiju, kas līdz šim dod iespēju palētināt siltumenerģijas izmaksas. Kurināmais šajās koģenerācijas stacijās ir dabasgāze.

Apkurei un karstā ūdens padevei siltumenerģija pa divcauruļu apkures sistēmu Ozolniekos tiek padota uz 19 daudzdzīvokļu mājām, desmit iestādēm un uzņēmumiem, kā arī divām privātmājām.

"Ozolnieku KSDU" dibināts 1992.gada 22.aprīlī kā Ozolnieku pagasta pašvaldības komunālās saimniecības daudznozaru uzņēmums, likvidējoties bijušajam "Jelgavas MCVU", taču 2003.gada 4.jūlijā uzņēmums reģistrēts komercreģistrā kā SIA "Ozolnieku KSDU".

Uzņēmuma darbības galvenie virzieni ir siltumenerģijas ražošana, piegāde un sadale patērētājiem apkures vajadzībām, karstā ūdens ražošana un piegāde patērētājiem, elektroenerģijas ražošana un piegāde AS "Latvenergo" tīklā, dzeramā ūdens ieguve un piegāde patērētājiem, kanalizācijas notekūdeņu savākšana, pārsūknēšana un attīrīšana, ielu apgaismojuma apsaimniekošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!