Foto: LETA

Pirmdien, Ministru kabineta komitejas sēdē skatot Valsts policijas attīstības koncepciju, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzsvēra, ka ir nepieciešams palielināt algas policistiem.

Straujuma pauda, ka ir jāsamazina brīvo štata vietu skaits, tādējādi atbrīvojot līdzekļus, lai varētu palielināt algas policistiem.

Tam gan nepiekrita iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), norādot, ka tas nav iespējams. Turklāt viņš drīzumā valdībā iesniegšot ziņojumu, kas skars arī jautājumus par valsts drošību.

Viņš aicināja tomēr nesamazināt štata vietas, kaut gan arī pats savulaik ir dzirdējis aicinājumus atlaist pusi policistu un maksāt pārējiem lielāku algu.

Tomēr premjerministre joprojām aicināja Iekšlietu ministrijas resora ietvaros sakārtot algu jautājumu. Viņasprāt, policistiem ir nepieciešams palielināt algu, kā arī jādomā par tehnisko nodrošinājumu.

"Turēt daudz cilvēku bada maizē, manuprāt, tas nav pats labākais," viņa noteica.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis gan paskaidroja, ka daudzas brīvās štata vietas Valsts policijā ir bez finansējuma.

Kā skaidroja Kozlovskis, atalgojuma paaugstināšana amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm ir viena no viņa galvenajām kā iekšlietu ministra prioritātēm, taču Valsts policijas attīstības koncepcijai ir citi uzdevumi un tā tiešā veidā atalgojuma problēmu nerisina.

Viņš norādīja, ka Ministru kabinets jau 2013.gada decembrī pieņēma vienu no nozīmīgākajiem stratēģiskajiem dokumentiem "Koncepcija par jaunu darba samaksas sistēmu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm", kas paredz no 2016.gada mēnešalgu noteikt atbilstoši veicamajiem dienesta uzdevumiem.

"Koncepcijas mērķis ir darba samaksas sistēmas pilnveidošana un darba samaksas paaugstināšana amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, lai motivētu sākt un turpināt dienestu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs un Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Tas motivētu paaugstināt kvalifikāciju un virzīties pa karjeras kāpnēm, nosakot līdzīgu darba samaksu par vienādas sarežģītības dienesta pienākumu izpildi, kā arī nodrošinātu darba samaksas sistēmas caurskatāmību," pārliecināts Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!