Foto: DELFI

Bez diviem jau publiski izskanējušajiem, Ukrainā karo vēl vismaz viens nacionālboļševiks no Ludzas, svētdien ziņo raidījums 'Nekā personīga'.

Augusta beigās internetā parādījās video, kuros uzstājās divi Ludzas iedzīvotāji, kas iepriekš Latvijā redzēti vairākos nacionālboļševika Vladimira Lindermana rīkotos pasākumos. Viņi apgalvoja, ka karo Luganskas un Doņeckas republikās. Nacionālboļševiki interneta lapā "interbrigad.org" publicējuši vairākas fotogrāfijas, kurās nacboli no Latvijas redzami kopā ar citiem bruņotiem kaujiniekiem, norāda "Nekā personīga".

"Vasjoks" - īstajā vārdā Valentīns Miļucins, Vjačeslavs Visockis ar iesauku "Sedoi". Interneta lapā šie abi agrākie ludzēnieši lepojas ar savu drošsirdību un gozējas fotogrāfijās ar citiem teroristiem, kas ļauj domāt, ka viņi patiešām, ja arī nepiedalās kaujās pret Ukrainas armiju, tad tur pat tuvumā vien atrodas. Starp viņiem ir vēl viens agrākais Ludzas iedzīvotājs ar iesauku "Mednieks". Viņš ironiski Donbasu nosauc par vienu no labākajiem kūrortiem, ziņo raidījums.

Šis trešais ludzēnietis - "mednieks" - stāsta, ka no Ludzas atbraukuši visi trijatā. "Mazs ciematiņš – 8000 iedzīvotāju. Ar biedriem atbraucām visi trijatā, jo nevarējām uz to skatīties vienkārši tā. Un mēs esam šeit. Pašos labākajos Donbasa kurortos. 2000 kilometru un jūs esat šeit. Divarpus diennaktis ceļā – jautrs ceļojums vilcienā. Gaidām jūs arī ciemos. Visi, kas šo skatās. Nesēdiet mājās. Brauciet," citēts karotājs.

Cits nacbols Dmitrijs apgalvo, ka ir šo aktīvistu grupu noorganizējis. No viņa teiktā noprotams, ka nacionālboļševiki neatrodas kauju pirmajās rindās. Viņš pats ticis ievainots un nosūtīts uz frontes aizmuguri. Šobrīd viņi darbojoties uz robežas ar Krieviju un par Jaunkrieviju dēvēto teritoriju Ukrainā, ziņo raidījums.

"Mēs pildam nozīmīgu uzdevumu – turam robežu, turam koridoru – saikni ar Krieviju. Kamēr esam šeit, tikmēr pārgriezt šo saiti ar Luganskas un Doņeckas republikām – divām Jaunkrievijas republikām nebūs tik viegli," norādījis Dmitrijs.

Nacbolu lapā "Interbrigada.org" citēts arī Vladimirs Lindermans. Viņš kaunina Ludzas skolas skolotājus, kuri izteica sašutumu par savu agrāko audzēkņu došanos karot pret Ukrainas aizstāvjiem Donbasā. Lindermans saka, ka ar audzēkņiem esot jālepojas. Viņš apgalvo, ka brīvprātīgo skaits no Latvijas turpinot palielināties.

Aktīvos Krievijas aizstāvjus jau iepriekš esam pamanījuši varākos pasākumos, ko Latvijā rīkoja Lindermans. Vasjoks un Sedoj redzami Lindremana "13.janvāra kustības" dibināšanas sanāksmē kā arī pasākumos, kur pulcējās biedrības "Par dzimto valodu" aktīvisti, atgādina "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!