Veidojot jauno valdību, valdošā koalīcija netiks paplašināta un turpinās darbu trīs partiju sastāvā.

Šodien trīspusējās tikšanās laikā "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vēlreiz apliecināja, ka atbalsta Laimdotas Straujumas (V) kandidatūru arī jaunās valdības vadīšanai. Savukārt Straujuma piedāvā, ka koalīcija saglabāsies esošajā sastāvā, tātad arī turpmāk darbosies trīs partiju koalīcija.

Koalīcija sadarbosies arī ar pārējām 12.Saeimā ievēlētajām partijām, žurnālistiem skaidroja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa. Ja Valsts prezidents Andris Bērziņš piekritīs šādam koalīcijas modelim, tad notiks sarunas arī ar pārējiem Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Pēc tikšanās ar prezidentu Āboltiņa sacīja žurnālistiem, ka prezidents informēts par to, ka pašreizējie valdības partneri jau no rīta vienojās par to, ka nākamā valdība tiks veidota no trīs esošajām partijām. Saskaņā ar politiķes teikto prezidents akceptēja viedokli, ka koalīcija netiks paplašināta.

Nākamās tikšanās laikā, 15.oktobrī, koalīcijas partneri plāno runāt par "darāmajiem darbiem", un premjere piedāvās savu redzējumu par potenciālo koalīcijas izskatu - gan par atbildības sfērām, gan arī par konkrētajiem ministru kandidātiem, sacīja Āboltiņa. Partijas, kuras pieteikušās uz vienu un to pašu ministriju vadību, prezentēs premjerei savus ministra kandidātus.

Tomēr viss esot atkarīgs no tā, vai prezidentam būs pieņemams tas, par ko partijas šodien runāja, šorīt akcentēja Āboltiņa. Savukārt pēc tikšanās ar prezidentu viņa pauda, ka saruna ar Bērziņu bija ļoti konstruktīva un atbalstoša no viņa puses.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šorīt pēc koalīcijas partiju trīspusējās tikšanās atkārtoti pauda, ka nacionālā apvienība uzskata, ka pareizāks solis būtu paplašināt koalīciju, tomēr par to, kāds būs koalīcijas sastāvs, būtu jānolemj premjerei, uzklausot visus argumentus. "Mēs kopīgi vienojāmies, ja reiz mēs esam uzticējušies Laimdotai Straujumai kā koalīcijas veidotājai, tad viņai būtu arī jāizdara gala izvēle," norādīja politiķis.

Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šodien pēc tikšanās ar Latvijas Reģionu apvienību sacīja, ka ZZS neiebilstu pret šī politiskā spēka aicināšanu valdošajā koalīcijā. Tomēr jau pirms tam partneri vienojušies, ka turpinās darbu trīs partiju sastāvā.
Kā ziņots, prezidents šodien tiksies ar vairākām 12.Saeimā ievēlētajām partijām, lai pārrunātu jaunās valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!