Foto: F64
Jaunievēlētais Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš (RA), kā jau iepriekš solījis, uz pirmo Saeimas sēdi ieradies ar video kameru un jau paspējis "intervēt" savu kolēģi Jāni Junkuru (V).

Iepriekš neplānotajā parlamenta sēdes pārtraukumā viņš pauda savu neizpratni par darba grafiku. 

Kaimiņš norādīja, ka nav īsti skaidrs, kad būs strādāšana, jo jau aptuveni pēc 20 minūtēm 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) izsludinājusi pārtraukumu.

Kā nu jau ierasts, jaunais deputāts visu filmēja ar savu mazo "Sony" kameru. 

Viņš informēja, ka paguvis arī uzdot jautājumus Junkuram par to, ka viņš grasās nolikt mandātu. Tāpat, pēc mediju sarunas ar Junkuru, Kaimiņš vaicāja žurnālistiem, vai Junkurs atkal melojis. Atbildi gan topošais deputāts nesagaidīja.

Kaimiņš gan uzsvēra, ka ir vairāki "tautas varoņi", kurus ir nepieciešams izjautāt un iemūžināt video ierakstā, kā arī piebilda, ka turpinās savas gaitas Saeimā iemūžināt un publiskot savā mājaslapā.


Savukārt Junkurs, kurš arī otrdien ieradies uz Saeimas sēdi, žurnālistiem atteicās komentēt, vai izjutis politisku spiedienu, kura rezultātā nolēmis atteikties no sava mandāta.

Kaimiņam turpināt filmēt Saeimas namā nebūšot problēmas, ņemot vērā, ka deputātiem šāda veida akreditācijas atļauja nav jāsaņem, portālu "Delfi" informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienesta vadītājs Juris Vīgulis.

Jau ziņots, ka Junkurs otrdien no deputāta mandāta grasās atteikties, lai dotos strādāt uz Honkongu. Līdz ar to, Saeimā iekļūs Solvita Āboltiņa.

Otrdien parlamenta sēde ilga tikai 20 minūtes, jo Saeimas priekšsēdētāja saņēma "Saskaņas" deputātu lūgumu atlikt Dzintara Zaķa (V) mandāta apstiprināšanu uz trim mēnešiem. 

Lēmumu par šo lūgumu pieņems Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija un to paziņos ap plkst.12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!