Foto: LETA

Līdzšinējais Kultūras ministrijas (KM) parlamentārais sekretārs Rihards Kols (VL-TB/LNNK) kļūs par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) parlamentāro sekretāru.

Straujuma šodien žurnālistiem apliecināja, ka Kols būs atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar starptautisko sadarbību un arī gatavošanos Latvijas simtgadei.

Valdības vadītāja šodien tiksies arī ar kandidātu preses sekretāra amatam, tomēr viņa vēl nevēlējās atklāt šī cilvēka vārdu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā, ka jaunajā valdībā nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vadītajā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā parlamentārā sekretāra amatam paredzēts deleģēt Zaļo un zemnieku savienības pārstāvi Edgaru Tavaru, nacionālajai apvienībai tika solīta iespēja ieņemt parlamentārā sekretāra amatu kādā no "Vienotības" ministrijām.

Sākotnēji VL-TB/LNNK bija vēlējusies virzīt pašreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam, bet vienošanās par to netika panākta.

Pēdējos gados premjeriem nav bijis sava parlamentārā sekretāra. Šis amats, kas paredzēts Ministru kabineta iekārtas likumā, tika izmantots Valda Dombrovska (V) valdībā 2010.gadā, kad par premjera parlamentāro sekretāru kļuva toreizējais valdības vadītāja padomnieks juridiskajos jautājumos, vēlākais tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Savulaik Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra amatu ieņēma arī politiķis Ints Dālderis (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!