Foto: LETA

Bērniem, kuri pērn Zolitūdes traģēdijā zaudēja vienu vai abus vecākus, līdz decembrim būs izmaksāti vairāk nekā 217 000 eiro, informē SIA "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Tikmēr vienreizējos pabalstos bojāgājušo tuviniekiem un savukārt smagāk cietušo rehabilitācijai un ārstēšanās izdevumiem līdz decembrim tiks izmaksāti vairāk nekā 322 000 eiro.

Līdz ar to kopumā šogad līdz gada beigām cietušo atbalstam no "Maxima Latvija" līdzekļiem būs izmaksāti vairāk nekā 539 000 eiro.

Visiem bērniem, kuru vecāki gājuši bojā Zolitūdes traģēdijā, katru mēnesi tiek turpināta atbalsta sniegšana 711,44 eiro apmērā.

"Bērniem, kuri traģēdijā zaudējuši abus vecākus, pabalsts tiek maksāts dubultā apmērā. Ņemot vērā vidējos prognozētos ekonomiskās attīstības rādītājus Eiropas Savienības dalībvalstīs, pabalsta apmērs reizi trīs gados tiks indeksēts 3% apmērā par katru gadu," atzīmē Beseris.

Viņš norāda, ka pabalstu izmaksas bērniem tiks turpinātas līdz 2031.gadam un kopumā traģēdijā cietušo atbalstam "Maxima Latvija" novirzījusi vairāk nekā 2,1 miljonu eiro. No tiem vairāk nekā 1,8 miljoni novirzīti bērniem, kuri Zolitūdes traģēdijā zaudējuši vienu vai abus vecākus.

"Uzreiz pēc traģēdijas pērn "Maxima Latvija" pēc savas iniciatīvas sāka sniegt atbalstu vecākus zaudējušiem bērniem, pārskaitot ikmēneša pabalstus. Savukārt pavasarī noslēdzām līgumu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA), pārskaitot pabalstiem paredzētos līdzekļus VSAA kontā Valsts kasē, kas turpinās "Maxima Latvija" pabalstu izmaksu bērniem līdz pilngadības sasniegšanai," skaidro "Maxima" pārstāvis.

Kā ziņots, par pabalstu izmaksu sarunas starp "Maxima Latvija" un Labklājības ministriju tika sāktas pagājušā gada nogalē, kad "Maxima" akcionārs un pēc Zolitūdes traģēdijas izveidotās Krīzes vadības grupas vadītājs Igns Staškevičs tikās ar tā brīža labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V), lai rastu iespējami optimālu sadarbības modeli un ilgtermiņa risinājumu pabalstu izmaksai Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo bērniem.

Tāpat ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn sasniedzis 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

Šā gada pirmās puses "Maxima Latvija" apgrozījuma rādītāji no tā paša perioda apgrozījuma rādītājiem 2013.gadā atpaliek par aptuveni 1%. Tiesa, cik daudz tas ir naudas izteiksmē, "Maxima" pārstāvji neatklāja.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!