Foto: DELFI

Stradiņa slimnīca plāno meklēt jaunas telpas Dzemdību nodaļai. Tas tiek darīts slepus no mediķiem, un nodaļas pārcelšana kavētu palīdzības sniegšanu sarežģītos jautājumos, vēsta LTV.

Tiek norādīts, ka jaunajā Stradiņu slimnīcas korpusā, kas vēl top, netiks paredzēta Dzemdību nodaļa. To plāno pārcelt uz Vienības gatvi, kur atrodas Bērnu slimnīca.

Ārsti atzīst, ka apstākļi esošajā Dzemdību nodaļā nav labi, jo centrs atrodas ēkas pēdējā stāvā, ventilācijas tajā nav un vasarās dzemdētājas un zīdaiņus cepina saule, ziemās visi salst. Esošās vietas priekšrocība bija daudzo speciālistu klātbūtne gadījumos, ja dzemdībās radās sarežģījumi.
"Mums pat šeit, atrodoties ciešā klātbūtnē, nereti ārsti skrien un izglābj dzīvību mata galā. Kā būs tur, man pat bail iedomāties," norāda Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vadītāja Irēna Zahare.

"Ja mēs runājam valstiski, tad veselības aprūpe pēdējo desmit gadu laikā ir milzīgs purvs, kurā mēs mīcamies. Un nu jau smeļas kaklā, tāpēc saucam palīgā," atzīst Zahare.

Dzemdību speciālistus plāno pārcelt uz hematoonkoloģijas nodaļu. Sienās esošo pelējumu grasās nomazgāt un aizkrāsot. Šāds remonts varētu izmaksāt 60 tūkstošus eiro, un telpas no Bērnu slimnīcas tiktu nomātas.

LTV norāda, ka paliek atklāst jautājums, vai uz ēku ar pelējuma sēni sienās ir prātīgi pārcelt riska grūtnieces, kurām gaidāmas smagas dzemdības.

Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša sacīja, ka gala lēmums vēl nav pieņemts, un, ja mediķi kategoriski iebildīs, meklēs citas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!