Foto: LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas jeb "Gaismas pils" fasādi joprojām klāj būvniecības putekļu kārta, sestdien vēstīja TV3 ziņas.

Viena fasādes mazgāšana izmaksājot ap 80 000 eiro, bet joprojām nav skaidrs, kurš uzņemsies ēkas apsaimniekošanu, jo pirmais konkurss uz šiem pienākumiem beidzies bez rezultāta, tagad jāgaida nākamā izsludināšana.

Bibliotēkas izpilddirektore Dzintra Mukāne sacīja, ka pēc noteikumiem ēku būtu jānomazgā būvniekam. Līdz šim brīdim būvnieks neesot izpildījis šīs saistības.

Savukārt "Nacionālās būvkompāniju apvienības" (NBA) padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns norādīja, ka diez vai ēku būtu bijis iespējams nodot ekspluatācijā, ja būvdarbi nebūtu kvalitatīvi pabeigti. Viņš apgalvoja, ka nodotā ēka bijusi tīra.

Būvnieki un Kultūras ministrija (KM) gan esot vienojušies, ka vēl vienu bibliotēkas fasādes mazgāšanu veiks, izmaksas dalot uz pusēm. Tādējādi līdz Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē ēka būšot tīra un tas valstij izmaksās 40 000 eiro.

Bibliotēkas Saimniecības administratīvā departamenta direktors Antons Pastars piebilda, ka sešu iepriekšējo, proti, veco, LNB ēku uzturēšana izmaksājusi sešus eiro kvadrātmetrā, savukārt jaunās ēkas uzturēšana maksā deviņus eiro kvadrātmetrā.

Par elektrību iepriekšējā mēnesī LNB samaksājusi 82 000 eiro, kas gan ir par 15% mazāk nekā plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!