Foto: Valsts robežsardze

Piektdien, 12.decembrī, Valsts robežsardzes savām teritoriālajām struktūrvienībām nodos 87 jaunas automašīnas, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

No jaunajām automašīnām 51 ir apvidus auto, 26 ir furgoni dienesta suņu pārvadāšanai, astoņas vieglās automašīnas, kā arī viens degvielas vedējs.

Jaunās automašīnas izmaksājušas 2 780 096 eiro un tās iegādātas saistībā ar Eiropas Ārējo robežu fonda 2013.gada programmu "Robežuzraudzības mobilitātes uzlabošana" projektu. 75% no kopējām izmaksām jeb 2 085 072 eiro līdzfinansē Eiropas Savienība (ES), bet 25% jeb 695 024 eiro ir Latvijas valsts finansējums.

Kā norādījusi Valts robežsardze, ar jaunajiem transportlīdzekļiem - 31 apvidus automašīnu "Nissan Pathfinder" un 20 apvidus kravas automašīnām "Toyota Hilux" – paredzēts aizstāt līdz šim lietotos transportlīdzekļus visās robežsargu nodaļās. Savukārt ar 26 kravas furgoniem "Renault Kangoo Maxi" paredzēts daļēji nodrošināt kinologus.

Visi transportlīdzekļi ir papildus aprīkoti ar robežsardzes funkciju veikšanai nepieciešamo aprīkojumu.

Līdz šim Valsts robežsardzes struktūrvienībās izmantoja 2007.gadā saistībā ar ES Šengenas programmu iegādātos transportlīdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!