Foto: F64
Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti trīs gripas slimnieki, no kuriem divi ārstējušies ambulatori, bet viens ievietots slimnīcā, liecina jaunākie Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Saslimušie cilvēki ir 15 līdz 64 gadus veci.

SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko norādīja, ka iepriekšējā nedēļā reģistrētie trīs gripas gadījumi vēl neliecina par slimības izplatības sākšanos. Šādi atsevišķi saslimšanas gadījumi pirms vīrusa cirkulācijas sākšanās tiek reģistrēti katru gadu, nereti arī vasarā.

Jau ziņots, ka, pēc SPKC speciālistu prognozēm, gripas izplatība Latvijā varētu sākties janvāra otrajā pusē.

SPKC atgādina, ka vakcinācija tiek uzskatīta par efektīvāko gripas profilakses līdzekli. Īpaši nozīmīga tā ir riska grupas pacientiem, proti, tiem cilvēkiem, kuri sirgst ar hroniskām plaušu un sirds slimībām, cukura diabētu, imūnās sistēmas vājumu, grūtniecēm, kā arī bērniem vecumā līdz diviem gadiem un pacientiem, kas vecāki par 60 gadiem.

Tāpat gripas profilaksei svarīgi stiprināt organisma aizsargspējas un stingri ievērot personīgās higiēnas un piesardzības pasākumus, lai mazinātu infekcijas izplatīšanos no cilvēka uz cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!