Foto: F64

Rīgas ielās un uz tiltiem strādā vairāk nekā 30 tehnikas vienības, lai attīrītu brauktuves no sniega un kaisītu ar pretslīdes materiāliem, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Saskaņā ar Satiksmes vadības centra informāciju transportlīdzekļu pārvietošanās pilsētā ir atbilstoši laika apstākļiem - nedaudz lēnāka kā ierasts, taču būtiski apgrūtinājumi nav novēroti.

"Pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu," norāda departamentā, aicinot autovadītājus ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.  Novietojot automašīnu ielas malā, Satiksmes departaments aicina autovadītājus pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, ja sniega tīrītāja vadītājs lūdz pārvietot automašīnu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī tīrītu brauktuves, apliecina departamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!