Foto: F64
Ziemassvētkos Ventspils slimnīcas bērnu nodaļā atskanēja signāls, liecinot, ka glābējsilītē jeb "Baby Box" ir ievietots bērns, taču slimnīcas personālam atverot glābējsilīti, atklājies, ka tajā ievietota rotaļlieta – zaķis, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Mārtiņsone.

Slimnīcā atzīst, ka zināmā mērā tā bija kā laba pārbaude personālam, tomēr mediķi aicina iedzīvotājus glābējsilīti uztvert nopietni un turpmāk labvēļiem savas dāvanas vest uz nodaļu pašiem vai arī vienoties par to piegādāšanu iepriekš.

Atbilstoši projekta koncepcijai, arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā glābējsilīte ir izveidota slimnīcas klusajā teritorijā – tā, lai cilvēks, kurš tajā ievieto bērnu, paliktu anonīms, līdz ar to nav izvietota videonovērošana vai apsardze.

Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļas Pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola uzsvēra tās dienas dežūrējošā personāla profesionalitāti, jo, atskanot signālam par ievietoto mazuli, viss tika izpildīts atbilstoši paredzētajai kārtībai. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas glābējsilītes durtiņas, dežūrmāsu postenī atskan signāls un iedegas sarkanā trauksmes lampa. Pēc signāla atskanēšanas, aptuveni minūtes laikā pie gultiņas ierodas medicīnas personāls.

Rotaļu zaķis nodots Ventspils slimnīcas bērnu nodaļai.

Ventspils ir ceturtā pilsēta Latvijā, kur izveidota glābējsilīte, ko atklāja 2011.gada rudenī. Pagaidām Ventspils glābējsilītē nav ievietots neviens bērns.

Šo projektu Latvijā īsteno kompānija "Divi gani".

Ja persona, kas ievietojusi bērnu glābējsilītē maina savas domas un vēlas bērnu iegūt atpakaļ, tai jāvēršas bāriņtiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!