Foto: F64
Otrdienas rītā pie Medemciema avarēja vairākas automašīnas, kā rezultātā satiksme tika bloķēta. Avārijā cietušais Artis portālam "Delfi" atklāj savus šausminošos novērojumus.

"Es esmu viens no šodien negadījumā iesaistītajiem. Pirmkārt, jau gribētos izteikt dažus komentārus, kuri saistīti ar šī rīta pārsteigumiem uz ceļa un cilvēku viedokļiem.

Ir viedokļi, ka cilvēki paši brauc pārgalvīgi, neapstrīdami ir arī tādi. Šodien redzēju šādu piemēru savām acīm, kad acu priekšā mašīna ar kūleni iemetās grāvī, taču manā gadījumā viss sanāca savādāk. Braucot pa šoseju, es nebraucu ar 90 kilometriem stundā, bet gan apmēram ar 70 kilometriem stundā. Labas riepas, labs auto. Ieraugot priekšā sastrēgumu, sāku bremzēt, taču bija par vēlu. Auto slīdēja ar visām labajām riepām. Cenšoties izvairīties no saskriešanās, stūrēju uz grāvi, taču auto galīgi neklausīja, ceļš bija kā spogulis. Maksimālais, ko varēju izdarīt, bija censties automašīnu novadīt nost no ceļa.

Gandrīz sanāca, taču tomēr pēdējā brīdī automašīna nedaudz sanesa un ar sānu aizķēru tikko malā apstājušos kravas automašīnu. Uzreiz pēc tam nobraucu no ceļa.

Piecas minūtes vēlāk aiz manis saskrējās vēl trīs automašīnas. Vēl divas minūtes vēlāk no ceļa grāvī iebrauca vēl viena automašīna. Vēl minūti vēlāk grāvī iebrauca džips. Vēl minūti vēlāk vēl viens džips ieskrēja ceļu sadalošajā apmalē.

Tas viss notika 10 minūšu laikā. Apmēram pēc 30 minūtēm, kad ceļu policija bija no joslām novākusi avarējušās automašīnas, ceļš kļuva brīvāks. Mums garām panēsās divas vieglās automašīnas ar ātrumu 80 kilometri stundā.

Rezultāts bija šokējošs. Pēc 50 metriem viena no šīm automašīnām iegāzās grāvī. Par laimi un izbrīnu, visā šinī jezgā nebija neviena cietušā.

Ļoti liels smaids uz sejas parādījās, kad, apmēram pēc pusotras stundas, mums garām pabrauca automašīna, kura kaisīja sāli. Kāpēc tas netika darīts, kā citās ziemās, kad pa nakti brauca mašīnas un apkaisīja ceļus ar sāli? Kāpēc tas tika darīts, kad jau bija par vēlu? Kāpēc man, nodokļu maksātājam, tagad par savu naudu jāremontē automašīna? Es taču maksāju ceļu nodokli."

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!