Foto: LETA

Ūdens līmenis Ogres lejtecē naktī uz ceturtdienu nav palielinājies, taču joprojām palicis augsts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ogres mērs Artūrs Mangulis.

"Nekas nav mainījies. Ūdens daudzums liels, visas slūžas ir vaļā. Labi, ka ūdens līmenis nakts laikā nav cēlies, bet joprojām ir uz robežas," sacīja Ogres mērs.

Runājot par operatīvo dienestu darbu saistībā ar plūdu draudiem, Mangulis sacīja, ka patlaban dienestiem "nav īsti, ko darīt." Saņemot izsaukumus, dienesti sniedz palīdzību, kā arī ir brīdinājuši iedzīvotājus.

"Šis ir tas gadījums, kad īsti neko nevar darīt," minēja pilsētas vadītājs. Tāpat, runājot par plūdu draudiem nākotnē, viņš sacīja, ka prognozējams nav nekas labs. Mangulis pieļāva, ka šis gads ir tas brīdis, kad plūdu problēma būtu jārisina globālāk, jo "tas pasākums paliek aizvien švakāks".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdienas vakarā strauji cēlās ūdens līmenis Ogres lejtecē - Ogresgala pagastā.

Applūdušas zemākās vietas.

Lielpeču novērojumu stacijā, pie Ogresgala, ūdens līmenis pāris stundās cēlies par vairāk nekā metru.

Ogres pilsētā ūdens līmeņa kāpums dienā bija aptuveni 20 centimetru, bet pēdējā stundā tas par dažiem centimetriem pazeminājies.

Upes līmenis starp Ogres pilsētu un Ogresgalu pakāpies augstāk nekā janvāra sākumā, kad ūdens bija ieskāvis pārdesmit māju. Iepriekšējā augstākā atzīme, kas tika reģistrēta 3.janvārī, Lielpečos pārspēta par pusmetru, bet 2013.gada aprīļa postošajos plūdos ūdens līmenis bija vēl par nepilniem diviem metriem augstāks.

Ogres lejtecē saglabājas vairāk nekā piecus kilometrus garš ledus sastrēgums, tādēļ iespējami plūdi Ogresgala pagastā un Ogres pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!