Foto: LETA

Krievija iegulda lielus resursus sev vēlamas informatīvās telpas veidošanai gan Krievijā, gan Baltijas valstīs, gan arī citās Rietumu valstīs, lai apšaubītu un vājinātu demokrātiskās pamatvērtības un Rietumu attīstības modeli, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), piedaloties neformālajā ārlietu un drošības politikas ekspertu diskusijā "Sniega tikšanās".

Kā informē Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs uzstājās paneļdiskusijā, kas bija veltīta Krievijas izvērstajam informatīvajam karam un tam, kādai būtu jābūt Rietumu reakcijai.

Ministrs norādīja, ka šis jautājums būs viens no izaicinājumiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā. Rinkēvičs arī uzsvēra, ka Krievija iegulda lielus resursus sev vēlamas informatīvās telpas veidošanai gan Krievijā, gan Baltijas valstīs, gan arī citās Rietumu valstīs, lai apšaubītu un vājinātu demokrātiskās pamatvērtības un Rietumu attīstības modeli.

"Mēs dzīvojam informatīvā kara apstākļos, kur mediju un izteikšanās brīvība nereti tiek izmantota propagandas nolūkos. Mums nepieciešams rast adekvātu atbildi. Jāsāk darbs, lai pārskatītu ES direktīvu, kas nosaka audiovizuālo pakalpojumu sniegšanu ES dalībvalstīs, kā arī jāveido kvalitatīvs, alternatīvs mediju piedāvājums krieviski runājošām auditorijām Eiropā, lai arī tas nav vienkārši izpildāms uzdevums. Latvija savas prezidentūras ES Padomē laikā aktīvi veicinās šīs problemātikas risināšanu," uzsvēra Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!