Foto: LETA

Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) pērn pildījuši aptuveni 2000 uzdevumus, kas saistīti ar dalību preventīvajos un reaģēšanas pasākumos, neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos un meklēšanas un glābšanas darbos, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā un sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanā, liecina informācija Aizsardzības ministrijas (AM) izdevumā "Sargs.lv".

Aizvadītajā gadā Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga), kas ir Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, koordinēja 48 cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, no kurām deviņas bija saistītas ar kuģu apkalpju locekļu evakuāciju no kuģiem, tajās kopumā izglābjot 63 cilvēkus.

Jūras spēku flotiles kuģus un glābšanas laivas pērn šajās operācijās iesaistīja 37 reizes. To komandas kopumā aizvadītajā gadā izglāba 16 cilvēkus. Savukārt Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopterus, veicot pazudušu personu meklēšanu jūrā, izmantoja septiņas reizes. Veicot šos uzdevumus, helikopteri kopumā nolidoja vairāk nekā 24 stundas.

Gaisa spēku aviācijas bāze pērn palīdzēja civilajām institūcijām, tai skaitā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, gaisa medicīniskajā transportēšanā, 15 reizes no reģioniem un kuģiem Baltijas jūrā transportējot 19 cietušos vai pacientus uz ārstniecības iestādēm Rīgā, kopumā nolidojot gandrīz 45 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!