Foto: LETA

Ceturtdienas rītā braukšanu pa valsts autoceļiem apgrūtina sniegs un apledojums, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtinoši ir Ainažu virzienā posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, kā arī Bauskas un Jelgavas virzienos visa posma garumā.

Tāpat autovadītājiem braukšana apgrūtināta ir Siguldas virzienā no Rīgas līdz Vangažiem, kā arī uz Rīgas apvedceļa posmos Salaspils – Babīte un Baltezers – Saulkalne. Arī Latgales pusē ceļus klāj apledojums un sniegs. Tur braukšana apgrūtināta Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei un no Pļaviņām līdz Paterniekiem.

Savukārt Kurzemē braukšana apgrūtināta Liepājas virzienā no Rīgas līdz Anneniekiem, kā arī Ventspils virzienā no Rīgas līdz Priedainei.

"Latvijas valsts ceļi" informācija liecina, ka uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visa valstī, izņemot Cēsu un Saldus apkaimes. Tur brauktuves jau notīrītas.

Ceļu uzturēšanas darbos ceturtdienas rītā ir iesaistītas 192 ziemas dienesta tehnikas vienības. Sākot no pulksten 3:00 rītā, tehnika attīra un kaisa brauktuves.

Autovadītāji aicināti būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!