Foto: Kadrs no video
"Unikāla Dziesmu un deju svētku pieredze" – tā par savu nokļūšanu Svētkos portālam "Delfi" saka Jēkabs Janovs, kura īsais pieredzes apkopojums kļuvis par "TikTok" hitu. Puisis lielajai dejotāju saimei pievienojās caur Jaunpiebalgas vidējās paaudzes deju kolektīvu "Piebaldzēni".

Jēkaba izveidotais video par to, kā viņam izdevās četras dienas pirms Svētkiem nokļūt starp dejotājiem, "TikTok" platformā guvis Latvijas mērogiem ievērojamus panākumus – dažu dienu laikā tas skatīts vairāk nekā 50 tūkstošus reižu.

Par ko ir stāsts? Puisis piekrita "Piebaldzēnu" rindās aizstāt savu draugu, kurš nepubliskotu iemeslu dēļ Deju svētkos nav piedalījies. Jēkabs izaicinājumam piekrita, lai gan pats pēdējoreiz dejojis 2017. gadā jeb mācoties 9. klasē.

Kad līdz Svētkiem bija atlikušas vien četras dienas, Jēkabs sācis mācīties četras dejas no nulles, kustību nianses un pozīcijas pierakstot uz lapiņas. Kā saka viņš pats, pirms pirmā lielā mēģinājuma Daugavas stadionā jaunietis galīgi nav juties pārliecināts par savu sniegumu... Kā Jēkabam veicās lietu novest līdz galam, skaties video:

@jekabsjan Deju svētki BEZ mēģinājumiem❓🌾 #fyp #dziesmuundejusvētki #latvia #dzive ♬ original sound - Jekabs Janovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!