Foto: AFP/Scanpix

Otrdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, un brauktuves ir nokaisītas, informē valsts AS "Latvijas Valsts ceļi".

Agri no rīta nokrišņu nebija, bet gaisa temperatūra mērāma no -6 grādiem līdz 0. Saskaņā ar metroloģisko prognozi arī dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils un Madonas apkaimēs. Tur brauktuves ir apledojušas un vietām sniegotas.

Ceļu uzturēšanas darbos otrdienas rītā iesaistītas 181 valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no diviem naktī, veic slideno posmu kaisīšanu un Kurzemē arī brauktuvju attīrīšanu no sniega.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī pārliecināties par automašīnas labu tehnisko stāvokli, īpaši pievēršot uzmanību transportlīdzekļa riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!