Foto: LETA

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) šobrīd neizskata iespēju pretendēt uz premjerministra amatu, dēvējot izskanējušo informāciju par "palaistu pīli".

Reizniece-Ozola žurnālistiem pirmdien norādīja, ka informācija par ZZS vēlmi pretendēt un premjerministra krēslu un uz šo amatu virzīt viņu, izmantojot nesaskaņas koalīcijā saistībā ar iniciatīvu par atklātām prezidenta vēlēšanām, ir tikai baumas.

"Es tikai dažus mēnešus strādāju par ekonomikas ministri, līdz ar to uzskatu, ka lietderīgāk ir koncentrēties uz veicamajiem uzdevumiem ministrijā. Es nezinu kurš un ar kādu mērķi ir šādu "pīli" palaidis," viņa teica.

ZZS pirmdien arī izplatīja paziņojumu plašsaziņas līdzekļiem, norādot, ka ZZS ir kļuvusi par neērtu koalīcijas partneri, tomēr turpinās atbalstīt Laimdotas Straujumas ("Vienotība) valdību. Par šādu pozīciju partiju apvienība vienojusies pirmdienas valdes sēdē.
Paziņojumā ZZS norādīja, ka kopā ar "Vienotību" un Nacionālo apvienību (NA) pēc 12.Saeimas vēlēšanām parakstījusi sadarbības līgumu, par ko arī stingri iestājusies.

"Diemžēl pēdējo nedēļu notikumi liecina, ka pārējie sadarbības partneri nerespektē pašu parakstītajā līgumā noteikto un ar savām darbībām klaji un apzināti destabilizē politisko situāciju valstī, kas var novest pie valdības krišanas," par ZZS pozīciju informēja partiju apvienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Iespējams, vainīga esot arī politiskā greizsirdība. "Kā zināms, Zaļo un zemnieku savienībai pēc Saeimas vēlēšanām ir saglabājies augsts atbalsts Latvijas iedzīvotāju vidū un mēs esam otrs populārākais politiskais spēks valstī," informēja apvienība.

ZZS paziņojumā aicināja sadarbības partnerus aizmirst par savām "politekonomiskajām interesēm un aizstāt tās ar kopīgu darbu Latvijas tautas un valsts labā", kā arī apliecināja, ka arī turpmāk atbalstīs Straujumas vadīto Ministru kabinetu un ir pret jebkādiem mēģinājumiem destabilizēt tā darbu.

Jau vēstīts, ka Saeima pagājušajā nedēļā lēma par NA iesniegtajiem grozījumiem Satversmē, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt atklātā balsojumā. Priekšlikumam atbalstu pauda arī "Vienotība", savukārt ZZS paziņoja, ka abi sadarbības partneri ir pārkāpuši koalīcijas partiju līgumu un provocē valdības krišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!