Foto: LETA
"Vienotības" Ētikas komisija nodevusi partijas jaunatnes organizācijas (VJO) Ētikas komisijai izskatīšanai jautājumu par VJO un partijas pārstāvja Jāņa Egliņa atbilstību biedra statusam vai izslēgšanu, portālam "Delfi" apstiprināja "Vienotības" Ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs.

Egliņa izslēgšanu no partijas vērtēs VJO, ņemot vērā, ka politiķis aizvien uztur arī VJO biedra statusu, tāpēc, kā nosaka partijas Ētikas kodekss, primāri šis jautājums jāvērtē jaunatnes organizācijai. Gala lēmums par politiiķa izslēgšānu no partijas piederēs "Vienotības" valdei.

Egliņa lieta nodota VJO Ētikas komisijai pēc intervijām LTV un portālam "Delfi", kurās Egliņš norāda, ka viņam neesot pieņemams komisijas lēmums, kas aicina vērtēt uz iespējamiem pārkāpumiem norādījušā Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Egliņš arī intervijās norādījis, ka ar Vidiņu notiek izrēķināšanās, kā arī, ka partijā esot novērojams elementārs demokrātijas trūkums.

Portāls "Pietiek.com" publicējis partijas ģenerālsekretāra Arta Kampara Egliņam nosūtītu vēstuli, kurā viņš Egliņam liek skaidroties par intervijās pausto nostāju un sniegtajām atbildēm.

VJO pirmo reizi uz tikšanos ar Egliņu sanāks 12.februāra vakarā, savukārt izvērtējums jāsniedz līdz 15.februārim.

Kā norāda Šēnbergs, Egliņš Ētikas komisijā nav vērsies ar iesniegumu par izstāšanos, tāpēc šobrīd aizvien skaitās komisijas pārstāvis. 

Jau vēstīts, ka "Vienotības" biedrs Jānis Egliņš paziņoja par izstāšanos no partijas Ētikas komisijas. Egliņš norādījis, ka viņam nav pieņemams Ētikas komisijas aicinājums vērtēt Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas.

"Manuprāt, tas ir kārtējais gadījums notikumu ķēdē, kad notiek atšķirīgu viedokļu izskaušana. Es atsakos būt par izrēķināšanās instrumentu partijas vadības rokās," sacīja Egliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!