Foto: F64
Trešdien Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sāksies Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā notiks gatavošanās 2015. gada jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību. Tas ir būtiskākais aizsardzības jomas notikums Latvijas prezidentūras laikā, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija.

Par ministru vizīti portāls "Delfi" vēstīs reportāžās no Gaismas pils. ES aizsardzības ministri diskutēs par iepriekšējās Eiropadomes secinājumu ieviešanu, hibrīdkara draudiem un stratēģisko komunikāciju, ES starptautiskajām operācijām un ES Kaujas grupu izmantošanu, kā arī izmaiņām starptautiskajā drošībā.

Sanāksmē piedalīsies 28 ES dalībvalstu ministri, ES Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Federika Mogerīnī, ES operāciju komandieri, tai skaitā NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs, kurš šobrīd ir ES militārās operācijas ALTHEA Bosnijā un Hercegovinā komandieris, un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

ES aizsardzības ministru neformālā tikšanās notiek reizi sešos mēnešos ES Padomē prezidējošajā valstī. Neformālās tikšanās paredzētas, lai neformālā gaisotnē pārrunātu galvenos ES kopējās drošības un aizsardzības politikas dienas kārtībā esošos jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!