Foto: DELFI

Četri sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" ("Zaķu diena") pārstāvji, kuri šovakar bija ieradušies uz tikšanos ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), saņēmuši atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem un kopumā ar tikšanos ir apmierināti, atzina viena no "Zaķu dienas" pārstāvēm Kristīna Mihailova.

Viņa pastāstīja, ka tikšanās noritēja brīvas diskusijas formā, mēram atbildot uz aktīvistu jautājumiem par biļešu cenu paaugstināšanu sabiedriskajā transportā. Mihailova sacīja, ka mēram tika uzdoti jautājumi, kas interesējuši visus - gandrīz 6000 - iniciatīvas pārstāvjus. Visvairāk aktīvistus interesēja jautājums par jaunā tarifa veidošanos un domes noteiktajām atlaidēm, proti, kas lemj par šīm atlaidēm un ar kādu pamatojumu.

Visa tikšanās laikā noskaidrotā informācija tiks publiskota aktīvistu lapā tīmekļa vietnē "Facebook", sacīja Mihailova.

Tāpat mērs solījis aktīvistus informēt par paaugstinātā tarifa veidošanos, nosūtot attiecīgos Ministra kabineta noteikumus, kas to regulē. Aktīvisti ar Ušakovu arī vienojušies, ka izveidos sarakstu ar galvenajiem jautājumiem, kas visiem iniciatīvas pārstāvjiem vēl palikuši neatbildēti, un nosūtīs tos viņam. Ušakovs savukārt sniegs atbildes uz šiem jautājumiem savā "Facebook" profilā, lai tās būtu pieejamas visiem interesentiem.

Mihailova sacīja, ka grupas pārstāvji ar tikšanos ir apmierināti. "Visvairāk priecē, ka mērs pievērsa mums uzmanību. No tā var secināt, ka cilvēki var tikt sadzirdēti. Tā ir arī galvenā mūsu grupas ideja - iespēja brīvi paust viedokli," pastāstīja grupas pārstāve.

Viņa arī sacīja, ka mērs licis saprast, ka arī turpmāk ir atvērts diskusijām, ja grupas pārstāvjiem palicis kas neskaidrs vai neatbildēts. "Skatīsimies, cik daudz cilvēku piektdien būs piketā un kādas būs mēra kunga atbildes uz mūsu jautājumiem," sacīja Mihailova, skaidrojot, ka no tā būs atkarīgas grupas turpmākās darbības.

Kā ziņots, Ušakovs savā kabinetā tikās ar sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" pārstāvjiem.

Rīgas mērs iepriekš skaidroja, ka tikšanās mērķis ir "uzklausīt vienas sabiedrības grupas pārstāvju viedokli un atbildēt uz viņu jautājumiem".

Piektdien, 20.februārī, no plkst.18.20 līdz plkst.20 Rīgas Rātslaukumā notiks "Zaķu dienas" pārstāvju organizēts pikets pret Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!