Foto: LETA

Atlūgumu iesniegušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis cer, ka pielaides valsts noslēpumam anulēšana nav jauns veids, kā atbrīvoties no nevēlamām amatpersonām, un šo lēmumu pārsūdzēs.

Viņš teica, ka paziņojumu par pielaides atņemšanu saņēmis ceturtdien, 19.februārī, taču tajā nav norādīti iemesli, kāpēc pielaide valsts noslēpumam anulēta. "Es esmu pietiekami izbrīnīts. Man pielaide valsts augstākajam noslēpumam ir bijusi gandrīz 10 gadus. (..) Iemesli lēmumā nav norādīti, kas liek cilvēkam justies tiesiski absolūti bezspēcīgam," sacīja Lazdovskis un piebilda, ka par pielaides anulēšanas iemesliem var tikai minēt.

"Es ceru, izskanējušie viedokļi, ka šis ir jauns veids, kā atbrīvoties no nevēlamām amatpersonām, nav patiesi," teica Lazdovskis.

Vienlaikus viņš minēja, ka lēmumu par pielaides anulēšanu pārsūdzēs likuma noteiktajā kārtībā - 10 dienu laikā no tā saņemšanas.

Savukārt Satversmes aizsardzības birojā norādīja, ka Lazdovska pielaides valsts noslēpumam anulēšanas iemeslus nekomentēs.

Jau rakstīts, ka Lazdovskis ekonomikas ministrei iesniedzis atlūgumu saistībā ar viņam anulēto pielaidi valsts noslēpumam.

Lazdovski EM valsts sekretāra amatam uzrunāja pērn februāri pēc tam, kad attiecīgo amatu atstāja Juris Pūce. Līdz tam Lazdovskis bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs kopš 2008.gada, pirms tam vairāk nekā trīs gadus viņš bija Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!