Foto: LETA

Rīgā, Torņakalnā iebrukušās mājas parāds par komunālajiem pakalpojumiem ir 20 tūkstoši eiro, intervijā "RīgaTV24" ceturtdien norādīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai").

Viņš sacīja, ka "varam palīdzēt cilvēkiem, cik viņi ir pelnījuši".

"Šis ir nopietns signāls citā aspektā. Katra māja prasa zināmu uzturēšanu. Ja tev ir dzīvokļa īpašums un šis dzīvokļa īpašums ir ierakstīts Zemesgrāmatā, tu par viņu atbildi, tad attiecīgi tev kaut kas ir jāmaksā, tev no gaisa nekas nekrīt," teica Ameriks.

Cietušās mājas iedzīvotājiem parāds par komunālajiem maksājumiem sasniedz vairāk nekā 20 tūkstošus eiro.

"Mums ir sociālās programmas, mēs varam cilvēkiem palīdzēt tik, cik viņi ir pelnījuši atbilstoši tam, vai tā ir daudzbērnu ģimene, cilvēki ar invaliditāti, vai skolēni. Mēs vienkārši nevaram maksāt par kādu citu komunālos maksājumus, ja dzīvoklis jau pieder kādam. Parāds ir ļoti liels. Namu pārvaldnieks, kas apsaimnieko šo māju, arī naudu nedrukā," izteicās vicemērs.

Ja cilvēkiem nav sociāli aizsargāto personu statuss, domei neesot tieša pienākuma atrast cilvēkiem citu mājvietu.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Buru ielā, sestdienas vakarā sagruvusi divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un kāpnes no 1. uz 2.stāvu. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja desmit cilvēku, tostarp divus bērnus un vienu cilvēku ar kustību traucējumiem. Tā kā ēkas bojājumi apdraudēja arī blakus esošo māju, arī no tās evakuēti seši cilvēki. Turpmākajai rīcībai nepieciešams neatkarīga būveksperta vērtējums, kas gaidāms piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!