Foto: LETA

Bijusī Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Sandra Strence patlaban pilda priekšsēdētajas pienākumus Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā.

Kā paskaidroja Tiesu administrācijā, pamatojoties uz tieslietu ministra 2014.gada 2.jūlija rīkojumu, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Strence 2014.gada 7.jūlijā norīkota darbā Latgales priekšpilsētas tiesā, vienlaikus uzdodot viņai pildīt tiesas priekšsēdētāja pienākumus.

Kā ziņots, kādreizējais tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) 2013.gada nogalē par apgabaltiesas priekšsēdētāju uz pieciem gadiem iecēla Daigu Vilsoni. Pirms tam šo procesu un konkursu kopumā pavadīja liela rezonanse.

Strence iepriekš apgalvoja, ka kandidātu izvērtēšanas komisija esot ieteikusi šim amatam virzīt viņu, jo Strences kandidatūrai bijis lielākais komisijas locekļu atbalsts, bet vienlaikus pievēršot uzmanību Vilsones kandidatūrai, ņemot vērā gan līdzvērtīgo komisijas balsojumu, gan apstākli, ka komisija ir saņēmusi informāciju, kas ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā, radot šaubas par Rīgas apgabaltiesas reputāciju.

Bordāns savukārt toreiz atzīmēja, ka Strence un Vilsone bijušas līdzvērtīgas kandidātes un Strenci nevar uzskatīt par konkursa uzvarētāju. Bordāns toreiz atzina, ka no KNAB saņemtā informācija būtiski mazina Strences iespējas nokļūt tiesas vadītājas amatā.

Strence priekšsēdētājas amatā tika iecelta 2008.gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!