Foto: DELFI
Aizvadītajā nedēļā reģistrēti divi nāves gadījumi, kad pacientiem diagnosticēta gripa, informēja Slimību kontroles un profilakses centrā (SPKC).

Abi pacienti vecumā virs 60 gadiem. Pacientiem bija hroniskas slimības – sirds asinsvadu, elpošanas ceļu, onkoloģiskas, nieru un citas saslimšanas. Kopš sezonas sākuma ar gripu miris 21 cilvēks.

Jaunākie SPKC gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka aizvadītajā nedēļā pie ģimenes ārstiem, kas piedalās gripas monitoringā, reģistrēti 47 klīniski apstiprinātie gripas gadījumi, salīdzinoši nedēļu iepriekš - 70, tādējādi gripas aktivitāte ir samazinājusies par 32% - gripas vidējā intensitāte bija 44,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Gripas gadījumi reģistrēti deviņās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām. Saslimstība palielinājusies Daugavpilī un Ventspilī, taču citās pilsētās tā ir samazinājusies vai palikusi iepriekšējās nedēļas līmenī, piemēram, Gulbenē. Valmierā pēdējās trīs nedēļās gripas gadījumi netika reģistrēti. Nevienā no teritorijām intensitāte nepārsniedza 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Stacionēto pacientu skaits gripas gadījumos samazinājies. Par pacientiem ievietotiem slimnīcā ar diagnozi gripa ziņoja Daugavpils (3), Liepājas (4), Rīgas (31) un Ventspils (3) slimnīcas – kopā 41 pacients, informē centrs.

SPKC epidemiologi uzsver, ka kopumā gripas aktivitāte turpina samazināties, taču par gripas epidēmijas beigām varēs paziņot tikai gadījumā, ja arī nākamajā nedēļā saslimstība nevienā no desmit teritorijām nepārsniegs 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!