Foto: LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecības pārbaudes atzinums, ko veic Būvniecības valsts kontroles birojs būs zināms aprīļa vidū, pastāstīja Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Viņš norādīja, ka iepriekš bija plānots, ka pārbaude tiks pabeigta līdz aprīļa sākumam, bet šobrīd tā ir ievilkusies.

Iepriekš Druķis norādīja, ka Būvniecības valsts kontroles birojs veiks pārbaudes par katras iesaistītās personas gan darīto, gan neizdarīto.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija pirmdien, 30.martā, saņēmusi neatkarīgā eksperta Arta Dzirkaļa atzinumu par līdz šim Stradiņa slimnīcas uzceltajām būvēm.

Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa otrdien Saeimas deputātiem norādīja, ka daļu no Stradiņa slimnīcas būvniecības projekta laikā paveiktā būs jāpārstrādā - jādemontē un jāuzceļ no jauna, bet daļa - jālabo.

Līgums paredz, ka visi nekvalitatīvie darbi tiek veikti uz būvnieka rēķina.

Tāpat ziņots, ka lietus un pēc tam ūdens sasalšanas dēļ defekti konstatēti divos lielākajos celtniecības objektos. Stradiņa slimnīca to ievērojusi un pasūtīja ekspertīzi, kas tika iesniegta Rīgas būvvaldē, kura celtniecības darbus apturēja. Savu ekspertīzi pasūtīja arī būvkompānija. Līgums paredz, ka tiek izvēlēts trešais eksperts, kuru iesaka Latvijas Būvinženieru asociācija. Projekta pirmā kārta ietver četras atsevišķas celtnes. Būvniecība šobrīd ir apturēta.

Konkursā "A korpusa projektēšana, autoruzraudzība, būvniecības darbu veikšana un iebūvējamo iekārtu piegāde, uzstādīšana un apkalpošana garantijas laikā" uzvarēja pilnsabiedrība "SBRE" (dalībnieki – "Skonto Būve" un "Re&Re"), ar viņiem tika noslēgts iepirkuma līgums ar kopējo summu 55 621 278,48 eiro bez PVN un būvniecības darbu izpildes termiņš - 2015.gada 31.jūlijs un nodošana ekspluatācijā paredzēta līdz 2015.gada 31.augustam. Tomēr termiņš varētu pagarināties.

Būvniecības valsts kontroles birojs darbu sāka 2014.gada 1.oktobrī līdz ar jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!