Foto: Shutterstock
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) galvenā speciāliste, bijusī biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ilze Draveniece ir iesniegusi prasību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā pret KNAB, kurā lūdz piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību.

Draveniece skaidroja, ka KNAB viņai šogad martā piedāvājis darba līguma grozījumus, norādot - ja viņa nepiekritīs šiem grozījumiem, darba attiecības tiks izbeigtas. Saskaņā ar grozījumiem Draveniecei birojs piedāvājis turpināt darba tiesiskās attiecības ar biroju, ieņemot kādu no citiem piedāvātajiem galvenā speciālista amatiem. Šobrīd Draveniece strādā par galveno speciālisti Politikas plānošanas nodaļā.

Draveniece šādus darba līguma grozījumus uzskata par prettiesiskiem un prasībā lūdz ne tikai atzīt darba devēja uzteikumu par spēkā neesošu, bet arī piedzīt no KNAB atlīdzību par morālo kaitējumu. Atlīdzības apmēru Draveniece atturējās atklāt, taču norādīja, ka morālais kaitējums viņai nodarīts pēdējo divu gadu laikā.

Draveniece jau kādu laiku tiesājas ar biroju par atjaunošanu Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatā, kas gan šobrīd birojā ir likvidēts. Rīgas apgabaltiesa pērn 29.decembrī nolēma par labu Draveniecei piedzīt vidējo izpeļņu 24 050 eiro apmērā. Tiesa noteica nekavējošu sprieduma izpildi daļā par Dravenieces atjaunošanu amatā un darba algas 1000 eiro apmērā piedziņu.

Apgabaltiesa arī apmierināja Dravenieces prasību par disciplinārsoda - algas samazinājuma - atcelšanu. Tiesa nolēma par labu Draveniecei piedzīt ieturēto darba algu 141,11 eiro apmērā. KNAB tiesas spriedumu ir pārsūdzējis.

KNAB par darba līguma grozījumiem ar Dravenieci bija informējis arī KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrību. Vēstulē arodbiedrībai KNAB skaidrojis, ka no pagājušā gada oktobra ir likvidēts Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amats, tādējādi nebija iespējams atjaunot Dravenieci iepriekšējā amatā. Ievērojot to, ka nebija iespējams atjaunot iepriekšējā amatā, viņai šogad martā piedāvāti darba līguma grozījumi, norādot, ka gadījumā, ja viņa nepiekritīs šiem grozījumiem, darba attiecības pušu starpā tiks izbeigtas.

Papildus KNAB lūdzis arodbiedrībai norādīt, vai arodbiedrība piekrīt, ka starp biroju un Dravenieci tiek izbeigtas darba tiesiskās attiecības, ja Draveniece nepiekrīt piedāvātajiem grozījumiem darba līgumā.

Atbildot uz biroja pieprasījumu, arodbiedrība nav piekritusi darba līguma uzteikumam arodbiedrības biedram Draveniecei, norādīja arodbiedrībā.

Jau ziņots, ka ar biroju tiesājas arī citi bijušie vai esošie KNAB darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!