Foto: Shutterstock

Otrdien, 14.aprīlī, no ugunsgrēka kādā dzīvojamā mājā Rīgā ugunsdzēsēji izglābuši 75 gadus vecu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 20:15 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Salnas ielu Rīgā, kur kādā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks.

Ugunsdzēsējiem bijusi apgrūtināta operatīva piekļūšana notikuma vietai, jo pagalmā bijis pilns ar automašīnām. Pēc ierašanās notikuma vietā VUGD darbinieki secinājuši, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva virtuvē deg sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Dzīvoklī bijis liels piedūmojums.

No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglābuši 75 gadus vecu vīrieti, kurš nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem un hospitalizēts.

Pulksten 21:57 ugunsdzēsējiem izvedies ugunsnelaimi likvidēt. Kā iespējamo ugunsgrēka cēloni VUGD min neuzmanīgu apiešanos ar uguni, proti, bez uzraudzības atstāta plīts.

Kopumā pagājušā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši piecus ugunsgrēkus, kuri visticamāk izcēlušies uz plīts piedeguša ēdiena dēļ. Četros gadījumos no pieciem ugunsgrēks likvidēts iedzīvotāju pašu spēkiem vēl pirms VUGD ierašanās. Līdztekus ugunsdzēsēji otrdien dzēsuši arī trīs ugunsgrēkus, kuros dzīvojamo māju dūmvados deguši sodrēji.

VUGD atgādina, ka bez pieskatīšanas atstāts ēdiens uz plīts vai laicīgi neiztīrīti dūmvadi var izraisīt ugunsnelaimi. VUGD iesaka ierīkot dūmu detektorus, norādot, ka tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un pasargāt savas mājas un līdzcilvēkus no iespējamām briesmām.

Otrdien VUGD saņēmis 60 izsaukumus, no kuriem 42 izsaukumi bija uz ugunsgrēkiem, 12 izsaukumi bijuši uz glābšanas darbiem, savukārt pieci no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!