Foto: AFI
Trešdien Rīgā, Biķernieku apkaimē, no degošas autoservisa ēkas izglābta sieviete.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsgrēks izcēlās vēlā pēcpusdienā, pēc plkst.17. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka divstāvu autoservisa ēkai deg pirmais stāvs 100 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs aptuveni 60 kvadrātmetru platībā.

Uz degošās ēkas jumta ugunsdzēsēji pamanīja sievieti, kura tur bija uzkāpusi, jo kāpņu telpa bijusi pārāk piedūmota, lai no ēkas varētu izkļūt. VUGD darbinieki ar autokāpnēm sievieti nocēla no jumta.

Savukārt Balvu novada Vīksnas pagastā vakar ap plkst.21 izcēlās ugunsgrēks kādā divstāvu dzīvojamā mājā. Ēkā dega sadzīves mantas un griestu pārsegums. Ugunsgrēkā cieta 55 gadus vecs vīrietis, kuru VUGD darbinieki izglāba. Viņš bija guvis sejas un roku apdegumus.

Šorīt ap plkst.4 Babītes pagastā dega šķūnis, garāža un mikroautobuss kopumā aptuveni 100 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā gan cilvēki necieta.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 90 izsaukumus - dzēsti 69 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bet deviņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Rīgā no Daugavas glābēji vakar izcēla kāda cilvēka līķi. Iedzīvotāji cilvēku upē bija pamanījuši starp Akmens tiltu un Vanšu tiltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!