Foto: DELFI Aculiecinieks
"2015.gada beigās Pļavniekos, Augusta Deglava ielas malā krūmiem aizaugušās bijušās izgāztuves vietā jāparādās labiekārtotai teritorijai, kurā sliesies 18 metrus augsts kalns. Projekta ietvaros atkritumi tiek pārvietoti uz teritorijas ziemeļu un centrālo daļu un ierīkota drenāžas sistēma gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai," raksta Guntis.

"Savukārt pats atkritumu kalns tikts pārklāts ar ūdensnecaurlaidīgu segumu un apzaļumots. Nākotnē paredzēts, ka teritorijā notiks dažādas atpūtas un sporta aktivitātes.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka pēc projekta pabeigšanas plānots Lielvārdes ielu savienot ar Andreja Saharova ielu, tādējādi savienojot Pļavniekus ar Purvciemu, kas atvieglotu arī rīdzinieku pārvietošanās iespējas.

Izgāztuve sākta veidot pagājušā gadsimta 60.gados. To izmantoja visa pilsēta, bet 20.gadsimta beigās izgāztuves teritorija pamesta likteņa varā."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!