Foto: LETA
Gaidāmā Austrumu partnerības samita laikā noteiktie satiksmes ierobežojumi daļēji attieksies arī uz velosipēdistiem, taču lielākoties velobraucēju ikdienu tie neietekmēs.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Drošības policijā, Rīgā un lidostas "Rīga" tuvumā noteikti satiksmes ierobežojumi attieksies arī uz velobraucējiem gadījumā, ja tie pārvietosies pa ceļa braucamo daļu. 

Līdz ar to velobraucēji ar savu transportlīdzekli ierobežojumu vietās varēs pārvietoties pa ietvi.

Jau ziņots, ka saistībā ar 21.maijā un 22.maijā Rīgā notiekošo Austrumu partnerības samitu jau sākot ar otrdienu, 19.maiju, galvaspilsētā un Rīgas lidostas apkārtnē gaidāmi plaši satiksmes ierobežojumi.

Kā iepriekš informēja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts, Austrumu partnerības samits ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasākumiem prezidentūras laikā. Šajā pasākumā jānodrošina normatīvajos aktos paredzētie un starptautiskajā praksē pieņemtie ārvalstu amatpersonu aizsardzības pasākumi, tāpēc noteikti satiksmes ierobežojumi Vecrīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un viesnīcas Radisson Blu "Daugava" apkārtnē, kā arī lidostā "Rīga" un tās tuvumā.

Plānoto satiksmes ierobežojumu karti var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!