Foto: Shutterstock
Portāla "Delfi" lasītāja Dace pastaigas laikā Rīgā, Dārziņos, Krustpils ielā, ievērojusi vairākus baltus, gružiem pildītus maisus. Pieejot tuvāk, viņa pamanījusi no tiem izkritušus dokumentus, kuros skaidri salasāmi vairāku personu vārdi un uzvārdi, taču atkritumu maisu pildītāji apgalvo, ka viņiem neesot bijis ne jausmas, ka tie nonāks Dārziņos, nevis atkritumu apsaimniekošanas poligonā.

Dace pastāstīja, ka atkritumi, iespējams, būvgruži, izgāzti nakts laikā, jo viņa šo maršrutu mēro vairākas reizes dienā, un atminas, ka iepriekšējās dienas vakarā atkritumu tur vēl neesot bijis, bet no rīta jau pretim slējusies balto maisu kaudze.

"Katru dienu eju uz mazdārziņu rajonu staigāt ar suni. Vakar vēl nebija, bet šodien [09.06.] svaigi izgāzti būvgruži,'' viņa stāstīja. Lasītāja norādīja, ka dokumenti nākamajā dienā no gružu kaudzes jau bija pazuduši.

"Nē, es par to neko nezinu. Simts procenti tie nav mūsu gruži," skaidroja dokumentos minētais vīrietis. Pēcāk viņš, sazinoties ar radiem, noskaidrojis, ka atkritumus nevietā izgāzis kāds kungs, kurš it kā piedāvājis atkritumu izvešanu, proti, nogādāt tos poligonā. "Mans brālis pirms pāris dienām nolīga kādu, kurš nodarbojas ar atkritumu izvešanu," skaidro vīrietis, piebilstot, ka par pakalpojumu samaksāti 35 vai 40 eiro.

Šo pakalpojuma sniedzēju vīrieša brālis atradis sludinājumu vietnē "ss.lv", taču viņa tālruņa numuru neesot saglabājis, vien atceras, ka spēkrats, kurā iekrauti dažādiem gružiem pildītie maisi, bijis balts "Mercedes-Benz Sprinter".

Dace, kura pamanīja šo būvgružu kaudzi, arī pastāstīja, ka pēdējā laikā tur uzradušās vēl dažas, un nu jau daudzviet redzami dažādi atkritumu maisi, kartoni un būvgruži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!