Vairums rīdzinieku (60%) uzskata, ka pilsētā klaiņojošās mežacūkas jānoķer, jāaizved ārpus Rīgas teritorijas un jāpalaiž brīvībā, tikmēr teju piektdaļa (17%) respondentu uzskata, ka mežacūkas jāiznīcina, atsaucoties uz pētījumu centra SKDS aptaujas datiem, informē Rīgas dome.

10,8% respondentu domā, ka nekas nav jādara un ar šiem dzīvniekiem pilsētā ir jāsadzīvo. Tikmēr 17% respondentu aicina rīkoties radikāli un mežacūkas iznīcināt.

Izvērtēt citus variantus aicina 3,1% aptaujāto. Minēti tādi piedāvājumi kā "izveidot nožogojumu gar mežiem", "mežā piebarot, lai nenāk pilsētā", "atbaidīt" un citi.

SKDS aptauja veikta maija beigās, aptaujājot 804 respondentus – Rīgā deklarētus iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Jau vēstīts, ka RD Koordinācijas komisija pirmdien nolēma mežacūkas izvest uz Daugavas mežniecību.

Mežacūkas izķers, izmantojot dzīvķeramos krātiņus, un izvedīs 15 līdz 20 kilometru attālumā uz Daugavas mežniecību. Izvešana varētu noteikt arī uz Gaujas mežniecību.

Tāpat ziņots, ka Rīgā situācija ar mežacūkām ir saasinājusies. Visvairāk klaiņojošas mežacūkas manītas Juglas un Šmerļa apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!