Foto: F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) Jāņos iedzīvotājiem vēl piedzīvot svētību un auglību, bet Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicina atcerēties par to iedzīvotāju daļu, kam svētku galds ir niecīgs.

Straujumā savā apsveikumā vasaras saulgriežos atgādina, ka Līgo naktī pēc senām tradīcijām cilvēki uzņem dabas spēku.

"Tas, kā mēs svinam šos svētkus, ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums pašiem - vai gribam, lai šie svētki atšķirtos no citiem, vai gribam iemācīties kādu jaunu dziesmu un izpušķot māju Jāņiem," viņa min.

Premjere vēl Latvijai svētību un auglību, kā arī to, lai katrs piedzīvotu Jāņu spēku, kas vairo izturību, dzīvesprieku.

"Spēku, kas katrā no mums stiprina apziņu, ka cilvēks un daba ir nesaraujamām saitēm saistīti, un daba jātur augstā godā - kā to mūsu senči ir darījuši gadu simtiem un tūkstošiem," norāda Straujuma.

Mūrniece vērš uzmanību uz to, ka pulksteņa rādītājs ir veicis savu kosmisko kustību, nonākot visskaistākajā, visreibinošākajā un tautai visnozīmīgākajā laikā. "Vienmēr, visos laikos - gan svētīgajos, gan smagajos - šis brīdis mums vienmēr bijis īpašs. Tā ir mūsu identitātes daļa, kas tiek izdzīvota gan zem Latvijas debesīm, gan tālumā, Latviju sirdī paturot," min Saeimas priekšsēdētāja.

Pēc viņas teiktā, Jāņu laikā Latvijas iedzīvotāji viens pie otra dodas ar atvērtu sirdi, tāpēc Mūrniece aicina neaizmirst tos, kuru cienasts nav tik bagāts un kuram tā nav vispār.

"Aicināsim tos pie sava ugunskura un pie sava galda, dalīsimies gan ar cienastu, gan sirds siltumu! Atcerēsimies arī vecos un vientuļos, mazos un lielos, savējos un tālos," norāda Mūrniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!