Foto: LETA

Otrdien Lielvārdes novada domes deputātu vairākums balsojumā atbalstījis domes priekšsēdētāja Aivara Troskas atbrīvošanu no amata, vēsta portāls "Fakti.lv".

Troskas atbrīvošanu no amata iesniegumā rosinājuši domes deputāti Jānis Āboliņš, Imants Balodis, Ilgonis Rags, Raimonds Graudiņš un Lāsma Krūmiņa.

Āboltiņš domes sēdē informēja, ka janvārī vai februārī domē iesniedzis aptuveni 300 novada iedzīvotāju parakstītu iesniegumu, kurā aicināts izskatīt jautājumu par Troskas atbrīvošanu no amata, taču viņš saņēmis atbildi, ka iesniegums nav atbilstoši noformēts. Kā būtiskākos iemeslus nepieciešamībai Trosku atbrīvot no amata, Āboltiņš minēja tiesvedības ar SIA "Lielvārdes Remte" un domes priekšsēdētāja vājo komunikāciju ar sabiedrību.

Savukārt deputāts Jānis Mazitāns pauda neapmierinātību ar Troskas piekopto pašvaldības valdīšanas stilu: "Es jūtu, ka man vajag pilsētas labā rīkoties, un tāpēc es šodien izteikšu neuzticību priekšsēdētājam, un tas ir tautas vairākuma viedoklis, jo pastāvīgi sešu mēnešu laikā pie manis nāk cilvēki un jautā: "Kas jums tur domē notiek?''"

"Lielvārdes novada pašvaldībā es strādāju no 1994. gada vasaras. Ir pagājis 21 gads. Šajā laikā Lielvārdi saņēmām ļoti bēdīgā paskatā. 1994. gada vasarā no mums aizgāja padomju armija, Avotu dzīvojamais masīvs tika astāts absolūti bez apkures. Mēs ievilkām apkuri un pieslēdzām 24. decembrī uz Ziemassvētkiem. Bet mēs jau tad sapratām, ka viennozīmīgi būs pārbaudes. Nākošajā gadā ieradās kontrolējošās institūcijas. 1995. gadā uzsākām visu Lielvārdes siltumtīklu rekonstrukciju un pāreju uz autonomajām katlumājām. Šajos gados, kopš Lielvārde attīstījusies, esam piebūvējuši skolai divas piebūves, esam uzbūvējuši sporta centru, esam pilnībā rekonstruējuši Avotu skolu, pilnībā rekonstruēts kultūras nams," pirms balsojuma sacīja Troska.

"Man nav kauns ne par vienu izdarīto darbu, kas ir izdarīts Lielvārdē kopš 1994. gada. Esmu gatavs iet pie mācītāja un zvērēt pie krusta, ka pie maniem pirkstiem nekas nav pielipis - ne santīms, ne rublis, ne cents," Troskas teikto citē "Fakti.lv".

''Par'' Troskas atbrīvošanu no amata balsoja Jānis Āboliņš, Imants Balodis, Raimonds Graudiņš, Dace Kļava, Ilze Kreišmane, Lāsma Krūmiņa, Ilgonis Rags un Jānis Mazitāns.

"Lēmums stāsies spēkā piecu darba dienu laikā, kad būs parakstīts. Tā nosaka likums (..). Pēc tam jums ir tiesības sasaukt ārkārtas sēdi, saprotot, ka šī sēde var būt sasaukta tad, kad es vairs neesmu domes priekšsēdētājs. Pēc jaunā domes priekšsēdētāja iecelšanas tālāk tiek virzīti jautājumi par citām izmaiņām. Tā ka ar šodienu vai rītdienu jūs no manis vaļā netiekat, bet tad, kad būs parakstīts šis lēmums," pēc balsojuma paziņoja Troska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!