Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien sarunā ar Valsts valodas komisijas priekšsēdētāju Andreju Veisbergu pārrunāja komisijas līdzšinējo darbu un aicināja Veisbergu turpināt vadīt šo komisiju, informē Prezidenta preses dienestā.

Vējonis sarunā izcēla valodas nozīmi, stiprinot katras valsts iedzīvotāju identitāti un piederības apziņu savai zemei. Prezidents uzsvēra nepieciešamību strādāt pie tā, lai valodas jautājumu nebūtu iespējams izmantot politiskajās cīņās, norādot, ka valodai ir jāvieno cilvēki.

Tikmēr Veisbergs informēja prezidentu par komisijas darbu, uzsverot, ka primāri tās funkcijas ir konsultatīvais darbs ar dažādajām institūcijām jomā, veicinot dažādo risinājumu meklēšanu problēmām, kā arī ilgtermiņa stratēģijas valodas jomā izstrāde. Viņš izcēla komisijas sadarbības ar Valsts prezidentu lomu abos šajos jautājumos.

Vējonis aicināja Veisbergu turpināt darbu, vadot komisiju, kā arī aicināja nākt ar priekšlikumiem komisijas darbības uzlabošanai, tai skaitā pastiprinot tās sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!