Foto: Agris Jansons, ntz.lv
"Tukuma piens" kopš jūlija sākuma izmantojis par 38% mazāk mazgājamo līdzekļu, kā arī veicis vispiesārņotāko notekūdeņu atsevišķu savākšanu, tos nenovadot "Tukuma ūdens" attīrīšanas iekārtās, portālam "Delfi" pastāstīja "Tukuma piena" pārstāve Rūta Grikmane.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieka Aivara Volfa pirmdien raidījumā "900 sekundes" pausto, "Tukuma piens" vēl nav samazinājis notekūdeņu piesārņojuma apjomu par 30%, kā to iepriekš likusi dome.

"Piena pārstrādātājs "Tukuma Piens" pilnībā sadarbojas ar Tukuma novada domi un cenšas ievērot ārkārtas situācijas norādījumus, kas pieprasa nodoto notekūdeņu piesārņojuma samazinājumu,'' norādīja Grikmane, piebilstot, ka uzņēmums vēlas atrisināt izveidojušos situāciju.

Ka vēstīts, pirmdien pašvaldība lems par 10. jūlijā izziņotās ārkārtas situācijas pagarināšanu. Volfs uzsvēra, ka ārkārtas stāvokli vajadzētu pagarināt par vēl vismaz desmit dienām.

Šlokenbekas Dzirnavu ezerā jūlija sākumā milzu apjomā bojā gāja zivis. No ezera tika izceltas aptuveni četras tonnas beigtu zivju. Pēc notikušā Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova situāciju raksturoja kā ekoloģisku katastrofu.

Eksperti un pašvaldība secinājuši, ka, visticamāk, notekūdeņu attīrīšanas stacija nav tikusi galā ar rūpnieciskajiem notekūdeņiem, kuru apjoms pārsniedzis pieļaujamo daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!